Winkelwagen (0)

Totaal: € 0,00

Olie verversen

U hoeft niet altijd alle olie in uw auto te verversen; soms hoeft u alleen maar olie bij te vullen. Als u de olie moet verversen, ga naar een garage in de buurt.

Controleert u het oliepeil en kijkt u hoe de olie eruit ziet.

Controleert u de olie met de peilstok als de auto horizontaal staat en bij voorkeur als de motor warmgelopen is. In de meeste gevalen dient de motor stopgezet te zijn tijdens het peilen. In de handleiding van uw auto staat waar de peilstok zit, maar bij de meeste voertuigen is deze gemakkeliljk te herkennen aan het gekleurde handvat (fig. 1).

Zorgt u ervoor dat het niveau tussen de streepjes voor minimum en maximum in zit (fig 2). Als het niveau niet optimaal is, giet u er dan wat Shell Helix van het juiste type bij (fig 3).

Als het oliepeil onder het minimumniveau zit, rekent u dan uit hoeveel kilometers er tussen nu en de laatste olieverversing zitten. Als u het niet zeker weet of geen idee hebt, is het beter om de olie volledig te verversen.

Als u tussen 4000km en 15000km hebt gereden, hoeft u alleen olie bij te vullen. Kiest u dan hier uw Shell Helix product.  Als u meer dan 15000km hebt gereden, moet u alle olie verversen.
 
Er kan een technisch probleem zijn als u minder dan 4000km hebt gereden en het oliepeil toch laag is. Vult u de olie bij en peil wekelijks de olie of ga naar uw garage voor een persoonlijk advies.

Indien bij een benzinemotor de olie erg zwart lijkt, is het tijd om deze te verversen. Klikt u hier om naar onze Shell Helix producten te gaan. Mocht uw olieproduct er niet tussen staan, neemt u dan contact op met de klantenservice en wij helpen u verder.

Donkerbruine, maar nog doorzichtige olie is bijna aan vervanging toe, en lichtbruin is normaal. Als er witte vlokjes in zweven, betekent dit dat er koelvloeistof in de motorolie is gekomen door een probleem met de motor. Gelieve naar uw garage te gaan om dit probleem te verhelpen.

olie verversen